Tunnetko miehen, joka Juurikkasaarta pyörittää tinkimättömällä palveluasenteella? Saammeko esitellä: Pasi Keinonen ja Juurikkasaaren tarina

Aika moni tuntee Pasi Keinosen, Juurikkasaaren jämäkän, mutta leppoisan isännän. Hän on tuttu näky jyväskyläläisissä tapahtumissa, onhan takanaan tuhansia järjestettyjä tilaisuuksia, esimerkiksi 250 häät.

– Olen aina tapahtumissamme itse mukana, silloin näen koko prosessin alkusuunnittelusta toteutukseen saakka. Asiakkaiden tyytyväisyys saa minut jatkamaan työtäni, onhan tämä jonkinlainen kutsumusammatti, mies toteaa.

Harvempi tietää, että 18 vuotta työurastaan Pasi Keinonen oli metallimies Valmetilla.

– Sieltä on hienot tutkinnot ja sertifikaatit, hän hymyilee menneisyydelleen.

Kaiken takana on nainen, niin tässäkin elämänmuutoksessa tehdastyöläisestä yrittäjäksi. Sirpa Pii-Keinonen, Pasin elämän suuri rakkaus, työskenteli tuohon aikaan oman morsiuspukuliikkeensä yrittäjänä. Pariskunta kehitti yhdessä ideaa täyden palvelun juhlapalveluyrityksestä, joka tarjoaisi asiakkailleen kaiken asuista tilaan ja ruokaan. Helmikuussa 2004 Juurikkasaari tuli Sirpan ja Pasin vastuulle.

– Minun piti olla Sirpan apupoika, mutta työ vei pian mennessään. Vuonna 2005 otin lopputilin Valmetilta ja sillä tiellä ollaan edelleen. Myöhemmin Juurikkasaari jäi vastuulleni kokonaan.

Sydämeltään asiakaspalvelija

Kun Pasi puhuu työstään, kaikesta heijastuu ilo ja ylpeys asiakkaistaan ja yhteistyökumppaneistaan. Hän on leppoisa seuramies, joka nopeasti aistii, miten kannattaa toimia erilaisten ihmisten kanssa. Hyvä asiakaspalvelu on arjen polttoaine ja Juurikkasaaren peruskallio.

– Mottoni on ollut jo vuosikaudet, että tätä työtä tehdään niin kauan, kun tuntuu hyvältä palvella asiakkaita. Palo on edelleen vahva.

Vuosien varrelle on mahtunut myös vaikeita aikoja ja Pasi toteaa, että jonkin sortin hullu saa olla, että tälle alalle lähtee. Töitä tehdään tunteja laskematta, sillä tärkeitä on saada hommat tehtyä. Kotoa saatu kasvatus ohjaa siihen, että ei helpolla luovuteta. Vaikeissa paikoissa on helppoa toimia, kun kuuntelee omaa moraaliaan. Se kertoo, että sovituista asioista pidetään kiinni. Työ on elämäntapa ja myös suuri ilon lähde. Asiakkaat, yhteistyökumppanit ja perhe pitävät kokonaisuuden balanssissa ja antavat Pasille virtaa.

– Olemme Sirpan kanssa hyvä tiimi. Välillä teemme töitä yhdessä, välillä erikseen, mutta aina toisiamme tukien.

Juurikkasaaren uusi aika

Yrittäjänä Pasi on eteenpäinmenevä uudistaja, joka etsii mielellään mahdollisuuksia tehdä asioita peremmin. Juurikkasaaren juhlataloa pihoineen on viimeiset vuodet remontoitu ja kunnostettu.

– Meidän vahvuutemme on monipuolisuus. Kesäaikaan voimme järjestää jopa 1500 hengen tapahtumia ja 380 ihmistä mahtuu yhtä aikaa pöytiin ruokailemaan.

Itseään Pasi kuvailee vanhan ajan asiakaspalvelijana, joka mieluiten hoitaa asioita tapaamisissa ja puhelimessa. Siitä huolimatta hän saattaa vastata asiakkaan sähköviestiin vielä iltamyöhällä.

– Kiitän viestistä ja kerron palaavani asiaan aamulla. Se on minusta pieni ja mukava tapa huomioida asiakas.

Sydän sykähtää, kun yrittäjä tiimeineen saa työstä vilpittömän kiitoksen. Kun erään suuren yrityksen hallitus kiitti parhaista kesäpäivistä, joita heillä on ollut, Pasi ajatteli elävänsä palautteella seuraavan puoli vuotta. Hän kokee kiitollisuutta siitä, että hän saa vuodesta toiseen asiakkaiden luottamuksen järjestää tapahtumia. Onhan se upeaa päästä paraatipaikalta seuraamaan elämän suuria hetkiä.

Vapaa-ajan Pasi

Vapaa-ajallaan Pasi lataa akkujaan perheen tai ystävien parissa. Joutilaaksi hän ei osaa heittäytyä silloinkaan, vaan puuhastelee mielellään omakotitalon töissä, koiran kanssa tai veneillen. Yhteisistä lomista yrittäjäperhe pitää kiinni ja välillä pakataan laukut ja lennetään lämpimään. Ehkäpä palautumisen ja jaksamisen salaisuus on siinä, että kun Pasi on vapaalla, eivät työasiat pyöri mielessä. Kun vapaapäivä tai loma on ohi, mielessä häivähtää ajatus, joka kuvastaa hänen asennettaan työhön.

– Juurikkasaaren isäntänä toimiminen on kunniatehtävä, Pasi kiteyttää elämäntapansa kantavan ajatuksen.

Säynätsalon Hanna ja Waltteri 2021

Kesällä 2021 Juurikkasaaressa vietettiin Säynätsalopäivien ihanaa pääjuhlaa, jossa julkaistiin samalla jo perinteeksi muodostunut Säynätsalon Waltteri ja Hanna vuosimallia 2021. Tänä vuonna tämä kunnianosoitus myönnettiin Juurikkasaaren yrittäjälle Pasi Keinoselle ja hänen vaimolleen Sirpa Pii-Keinoselle, ansiokkaasta työstä Juurikkasaaren ja Säynätsalon puolesta.

”Kunniakirja myönnetään yhteisöllisyydestä, yhteistoiminnasta ja työstä pitää Juurikka yleisesti avoinna saarelaisille taloudellisista vaikeuksista huolimatta,” lausui Erkki Keiskoski palkintoa luovuttaessaan.

Paljon onnea Sirpa ja Pasi, olette tunnustuksen ansainneet!